Biografie

 

Over mij 

Ik ben als Steenbok op zaterdag 16 januari 1971 geboren in het ton praat walhalla, Helmond met het mooiste kletstournooi van Nederland het Keiebijters kletstournooi.

Ik ben in 2017 begonnen als tonprater met hulp van een paar bekende tonpraaters die mij op weg hebben geholpen met tips en adviezen. De teksten schrijf ik voor 95 % zelf.  

Ik ben bloemist van beroep maar door een snijbloemen allergie ben ik helaas moeten stoppen. Nou ben ik werkzaam in de zorg als gastheer op de spoedeisende hulp en als patiënten begeleider in het st Anna ziekenhuis in Geldrop.

Ik ben in sept 1999 getrouwd met Heidi Schrama-Sandstrom die 16 jaar in de United states heeft gewoond. Zij is mijn steun en toeverlaat zonder haar steun zou het tonpraten niet zijn gelukt. We hebben een zoon Maikel die is geboren in 2005. 

Dat ik met ton praten ben begonnen zal voor veel mensen die mij goed kennen geen verassing zijn. Vanaf mijn geboorte ben ik al een grapjas en stond ik al graag in het middelpunt van de belangstelling. Ik heb op menig feestje de mensen laten lachen als ik weer ergens een leuke grap of mop had gehoord. Of ik vertelde op mijn eigen hilarische manier belevenissen die ik of anderen hadden meegemaakt. Vooral de verhalen van vroeger als kind en puber waren vaak de garantie voor een lekker potje lachen op een feestje.

Maar om een goede ton prater te worden is meer nodig. Dat heb ik inmiddels ondervonden, je moet stalen zenuwen hebben, tegen kritiek kunnen als het niet loopt, veel geduld hebben want ( je bent meestal niet binnen jaar een goede tonprater) en je moet een hoge dosis doorzettings vermogen bezitten.

Gelukkig bezit ik de goede eigenschap om er alles aan te doen om mijn doel te bereiken. En opgeven komt in mijn woordenboek niet voor.

Maar ik heb het er graag voor over want tonpraten is een prachtige hobby waar wij zelf, en heel veel andere mensen erg veel plezier aan beleven.

Ik hoop dat ik u ergens een keer mag komen begroeten tijdens een van mijn optredens.

Groeten Dolf Schrama.